STRESS OG KAOS? SKAP DEG NOEN NYE RUTINER!

Faste rutiner og ritualer kan gi deg en følelse av fred som kommer innenfra. Du må bare bestemme deg for å gjennomføre. Nå tester jeg en fast morgenrutine i 40 dager. 5 dager uti kjenner jeg allerede effekt. Foto: Oda Berby.

Det siste halvåret mitt har vært mildt sagt kaotisk, både på hjemmebane og jobbfronten.

Jeg er selvstendig næringsdrivende med eget yogastudio der jeg underviser alle timene selv, deriblant to lange kvelder i uken og hver eneste lørdag formiddag. Samtidig er jeg alenemor med to døtre boende hos meg annenhver uke.

Dette arbeidslivet har jeg valgt selv, og jeg elsker jobben min, så jeg klager ikke. Men det er klart at livsstilen fører med seg en del stress sånn rent logistikkmessig.

Yoga har lært meg å «go with the flow» – å ikke la meg stresse opp av ytre kaos. Men et sted går grensen. Og denne har jeg nok passert nå. Derfor har jeg bestemt meg for å ta grep.

Forrige uke hadde jeg en yogalærervenninne fra San Francisco på besøk. Det var superinspirerende å se hva hun hadde med seg av oljer, vitaminer, mineraler og andre eksotiske redskaper i bagasjen sin, og hvordan hun gjennomførte en rekke rutiner og ritualer hver dag.

Dagen før venninnen min skulle dra, dro jeg henne derfor med til livsstilsbutikken Røtter på St Hanshaugen i Oslo, og ba om hjelp til å fylle handlekurven slik at jeg kunne få inn noen av rutinene hennes i hverdagen min.

I dag er den femte dagen av en testperiode på 40 med nye morgenritualer, og jeg føler meg allerede mye mer i vater. Innenfor yoga kaller vi det jeg driver med en Sadhana-praksis. For meg går denne nå ut på følgende:

Stå opp kl 05:45.

Skrape tunga 14 ganger.

Pusse tennene.

Skylle munnen med kokosolje i 5 minutter.

Drikke et glass vann.

Ta vitaminene mine, foreløpig Spirulina og Omega 3.

Meditere 20 minutter.

Praktisere yoga i 20 minutter.

Tørrbørste hele kroppen.

Smøre meg inn med olje.

Dusje.

Når jeg er ferdig med dette er klokken ca 07:00, og jeg kan vekke barna opplagt og balansert.

Deretter går dagen som vanlig til det blir kveld. Ideelt sett skal jeg da i seng før kl 22:00.

Før jeg legger meg skal jeg drikke en koppp Golden Milk og et glass magnesium rørt ut i vann. Jeg tar også naturmiddelet valerina fordi jeg sliter litt med å sove for tiden.

Så er det påen igjen neste morgen.

Dette høres kanskje slitsomt ut, men det er faktisk bare skikkelig deilig.

Er du også fanget i stress og kaos, anbefaler jeg at du lager deg noen liknende rutiner og tester ut opplegget over en tilsvarende periode.

Lykke til!

2 kommentarer

  1. Til info: omega 3 og spirulina er ikke vitaminer. Omega 3 er en type fettsyre og spirulina er en alge.

    1. Maria Fürst

      Tusen takk! Skal fikse opp dette asap:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *