10 GREP MOT HØSTBLUES

Her er noen enkle grep som vil snu humøret ditt fra nitrist til ganske bra nå i november.

1. Tenn lys – over alt.

Dette er verdens enkleste triks, men jeg minner om det uansett: Gjør det til en vane å tenne levende lys over alt hvor du ferdes i hjemmet ditt, spesielt med en gang du våkner på morgenkvisten.

2. Hør på musikk som gjør deg glad.

Også et enkelt triks, men supereffektivt. Setter du på Africa med Toto eller Hey Ya! med Outcast, er det vanskelig å deppe samtidig. Jeg liker spesielt godt å høre på sanger som tar meg rett til sol og sommer, og California Dreamin’ med Mamas & The Papas er favoritten akkurat nå. Til tross for brannen.

3. Praktiser yoga

Yoga fungerer som en naturlig lykkepille, i hvert fall på mitt sinn. Står du opp 3o min før vanlig, rekker du til og med å legge inn en runde før du går i dusjen. Jeg anbefaler «Min lille lykkepille» fra boken min «YOGA – din vei til balanse flyt og styrke». Du finner sekvensen på side 129. Her er spillelisten:

4. Parker bilen og gå dit du skal.

Dette en fin måte å få opp hjerterytmen på. Selv om det frister utrolig lite å labbe rundt i møkkaværet, blir du i bedre humør av å bruke kroppen enn å kjøre den rundt. Hvis ikke du blir sprutet ned av en arrogant fyr i SUV da. Slik jeg ble her forleden.

5. Rydd opp i livet ditt.

Hvis du går rundt med en grunnleggende følelse av at noe er galt, enten på jobb, i privatlivet eller med vennene dine, ta grep. Det er tyngende å føle seg fanget i sitt eget liv. Og den følelsen trenger du i hvert fall ikke på toppen av alt annet i nitriste november.

6. Oppsøk venner og hold deg aktiv.

Ingenting virker mer deprimerende enn å isolere seg på sofaen når høstmørket kommer. Vel er det fristende å legge seg ned i tristessen, men dersom du skal tenke forebyggende, heng med venner isteden. Og er du singel og bor alene: Kom deg ut og oppsøk folk!

7. Unngå junk og spis bra mat.

Nok en selvfølgelighet, men likevel. Har du havnet på sofaen er veien til digg og potetgull kort, og du havner i en nedadgående spiral. Når du bruker kroppen og er aktiv, craver du også sunnere mat, mens endorfiner frigjøres og du blir glad. Så, vil du velge vinn/vinn eller tap/tap?

8. Kom deg ut i naturen – uansett vær.

Det er i disse mørke høstmånedene vi trenger et ekstra spark bak for å dra oss ut av døra. Gjør et forsøk allerede i kveld: Istedenfor å gjøre det du pleier, team opp med en venn og gå på tur i 30-90 minutter. Kjenn nøye etter hva dette gir av energi og overskudd etterpå. Og husk følelsen til i morgen. Repeter.

9. Fyr opp i peisen og les bøker.

Når du kommer hjem fra en kveldstur, føles det enda bedre å sette seg ned med en god bok foran peisen – hvis du har. Eller i hvert fall å tenne et dusin lys i stua. Jeg anbefaler selvfølgelig at du leser inspirerende yogalitteratur, for eksempel «Ayurveda – A Life of Balance», der du blant annet får masse bra kostholdsråd.

10. Vær takknemlig for alt du har og er.

Det er lett å klage og synes synd på seg selv. Prøv heller å finne frem alt du kan være takknemlig for. Se deg selv i perspektiv, og tenk over hvordan andre har det rundt omkring i verden. Sannsynligvis er du egentlig superheldig. Hold den tanken! Og mediter gjerne på takknemlighetsfølelsen før du legger deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *