BROGA: YOGA FOR MENN

Mange norske menn er skeptiske til yoga. Det er synd. De går glipp av veldig god styrketrening i kombinasjon med å strekke ut sin stive muskulatur.

Det geniale med yoga er jo at man både bygger styrke og tøyer kroppen på en gang, etterhvert mens man får en opplevelse av meditasjon i bevegelse i tillegg. Det er tre ting på en gang, det, så la oss kalle det «Kinderegg-effekten».

I USA har yoga vært i vinden lenger enn her, og der borte er nærmere 30 prosent av de 37 millionene amerikanere som praktiserer yoga jevnlig menn. Særlig i storbyene, som New York, LA og San Francisco.

Advokater, børsmeklere og andre straighte folk i dress ruller ut mattene sine fordi de vet at yogapraksisen, i tillegg til treningseffekten den gir, vil hjelpe dem med stressmestring, konsentrasjon og fokus.

Sjekk ut disse inspirerende yoga-boysa på instagram: Vytas fra LA, Adam fra London og kollektivet Boys of Yoga

Så hvorfor henger norske menn etter? Muligens på grunn av den skeptiske folkesjela vår. Mange tror nok fremdeles at yoga kun er å sitte i lotus-stilling, chante og meditere. Eller at det handler om tøy og bøy. Jeg pleide å være en av dem. Og en del yoga handler såklart om dette.

Men etter mine første møter med yoga hos svært atletiske LaMott Atkins på Bikram Yoga Castro i San Francisco, måtte jeg spise hatten min og innrømme at dette var både veldig tungt og vanskelig, både psykisk og fysisk. Noe jeg likte.

Moderne yogaformer som vinyasa, ashtanga, jivamukti og bikram inneholder rett og slett mye god trening – i tillegg til den mentale utfordringen. Det er derfor den nye yogabølgen har skyllet over Vesten de siste årene.

Nå er det på tide at også norske menn innser hvor bra yoga er.

Jeg tar min del av ansvaret ved å sette opp workshopen «Yoga for stive og skeptiske menn» lørdag 5. og søndag 6. januar 2019. Målet er å overbevise gutta om at dette er perfekt trening for dem også.

Så lurer du på hva du skal gi i julegave til mannen som har alt, trenger du ikke å lure mer. Nærmere beskrivelse av kurset, samt link til påmelding og betaling finner du her. Prisen er kr 600 for en dag, 1000 for begge dagene. Jeg anbefaler deltakelse hele helgen.

En perfekt start på det nye året!

Bildene i dette innlegget er tatt av Oda Berby. Hun har også tatt alle bildene i boken min: «YOGA – din vei til balanse, flyt og styrke», som kan kjøpes her til den nette pris av kr 339. Forresten et godt julegavetips det også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *