FÅ GREP PÅ MATTA

Er det én ting jeg er spesielt opptatt av når jeg underviser yoga, er det håndgrepet. Hvordan du plasserer og aktiverer hendene på yogamatten, har utrolig mye å si for praksisen din. Ved feilpassering og feilbelastning kan du utvikle skader i håndledd og skuldre, men hvis du bruker håndlåsen, hasta bandha, vil dette hjelpe deg til å løfte yogapraksisen til nye høyder.

De generelle reglene er:

  1. Plasser hendene på matten i skulderbreddes avstand med håndleddene rett ned fra skuldrene, på linje med toppen av matten.
  2. Spre fingrene utover matten og press fingertuppene ned i gulvet samtidig som du skyver ned under basen av tommel, hele pekefinger og knokkel under lillefinger.
  3. Da løfter selve håndflaten seg litt opp fra gulvet, og du skaper en liten tunell under håndleddet. Det er bra!
  4. Dobbeltsjekk at du ikke henger i håndleddet ved å prøve å løfte en finger opp fra matten med den andre hånden. Den skal sitte fast.
  5. Skyv ned under disse punktene samtidig som du prøver å skape en følelse av å plugge armene inn i skulderleddene.

Men husk at folk er forskjellige og at det alltid finnes unntak fra disse reglene!

Det tar tid å utvikle fleksibilitet og styrke i fingrene til å mestre håndgrepet helt. På veien dit anbefaler jeg at du bruker en kvalitetsmatte med godt grep. Manduka, Lululemon og Jade Yoga har bra slike.

Bak dagens kalenderluke skjuler en av de beste mattene i så måte seg: En luksuriøs korkmatte i naturmaterialer fra Casall. Matten er bærekraftig produsert i Portugal, en skikkelig tungvekter på gulvet og har et upåklagelig grep som gjør at du ikke sklir og dermed overbelaster skuldrene.

Verdien av denne matten er 1199 kroner, og du kan vinne den ved å gå inn på dagens innlegg på Instagram @mariafurstyoga og følge instruksjonene derfra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *