TAKKNEMLIGHET

Bildet er hentet fra boken min «YOGA – din vei til balanse, flyt og styrke» og tatt av fotograf Oda Berby. Ponchoen er fra Ulla Johnson og kjøpt i San Francisco for 2 år siden. Mye å være takknemlig over i dette bildet altså.

I dag tenkte jeg vi kunne ta en pause fra kalendergavene. Isteden blir gaven litt selvransakelse, for vi skal øve på å utvise takknemlighet: La oss kalle det the gift that keeps on giving.

Det er så enkelt å klage. Over ting som skjer, andre mennesker, situasjoner og planer som går i vasken. Og når vi klager, blir vi sure. Og hvis vi går rundt og er sure for ting som egentlig ikke betyr særlig mye i den store sammenhengen, syns andre vi oppfører oss dårlig.

Sannsynligvis bidrar vi med klagingen vår til å spre negativ energi, slik at de andre begynner å klage også, og sånn går no dagan i en destruktiv spiral.

Ikke særlig hyggelig, og egentlig ganske flaut med tanke på hvilken del av verden vi lever i og hvor sinnsykt heldige de aller fleste av oss nordmenn er, sammenliknet med andre.

Så, i dag har jeg øvd på å hente frem alle de tingene jeg er takknemlig for i livet mitt – som praktisk sett ikke går helt på skinner for tiden. Men glem nå det. For alt dette er jo så mye viktigere:

Jeg har to nydelige døtre som jeg elsker høyt og inderlig. Jeg bor i barndomshjemmet mitt sammen med pappa og stemor, og de hjelper meg masse. I nabolaget bor min snille, gode mamma som stiller opp hele tiden. Stefar er ganske syk men han lever fremdeles og det gir både mye glede og mening å besøke ham. Brødrene mine er helt sjukt greie mot meg, og kjærestene deres skikkelig kule. Barna til storebror er like gamle som mine og de fire er bestekompiser. Selv har jeg masse gode venner og en storfamilie som stiller opp på hva det skal være hvis jeg ber dem om det. Jeg har kjempehyggelige kunder som liker å gå på timene mine. Og jeg har til og med fått meg en kjæreste som lyser opp livet mitt hver gang vi er sammen.

Hva mer kan jeg egentlig ønske meg?

Nå utfordrer jeg deg til å sette deg ned å gjøre den samme øvelsen. Glem det du er misfornøyd med, og hent frem alt du er glad for å ha i livet ditt. Skriv det gjerne ned. Eller mediter over det.

Hvis alle gjorde denne øvelsen istedenfor å gå rundt å klage, er jeg rimelig overbevist om at verden ville blitt et mer hyggelig og harmonisk sted.

Jeg lover å ta min del av ansvaret fra nå av i hvert fall.

Håper du har funnet litt inspirasjon til å gjøre det samme.

Namaste!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *