GJØR AFTERSKI YOGA

Jeg elsker å gå på ski. Det har jeg gjort siden jeg var liten, da faren min vekket meg grytidlig i helgene og dro meg med til Mylla og Kikutstua som om det var en selvfølgelighet. Tough love kanskje, men uansett kjærlighet.

I dag har jeg gått sesongens første skitur. Jeg våknet kl 10 med rakfisklag og akevitt fra kvelden før friskt i minne. Følte meg ikke akkurat 100 prosent og trodde jeg hadde glemt skiene på hytta. Men så fant jeg dem heldigvis, pent pakket i en skipose og klare til dyst.

Å gå på ski kurerer det meste som foregår i hode og kropp, og med silkeføre i Nordmarka og nesten ingen biler parkert på Sognsvann, ble det ren lykke fra første stavtak. Jeg gled oppover bakkene til Ullevålseter og føk tilbake med den deiligste puddersnø under skiene.

Jeg har alltid elsket å gå på ski, men etter at jeg begynte med yoga elsker jeg det om mulig enda mer. For det er mye yoga i ski. Og omvendt. Spør du meg legger stillingene vi gjør på yogamatten et perfekt grunnlag for å utvikle en sterk og fleksibel langrennskropp.

Mange av yogaøvelsene fungerer også utmerket for å strekke ut og resette kroppen vel hjemme igjen. Nå gjør jeg alltid yoga etter ski, og improviserer meg gjerne litt frem fra gang til gang. Men i dag har jeg laget en mer gjennomtenkt 20 minutters afterski sekvens til deg:

Håper du føler deg mer balansert, samt mykere og smidigere i både kropp og sinn etter denne lille afterski-flowen. Husk at du kan gjøre den hver gang du har vært på ski gjennom hele sesongen. Fortsatt god søndag til deg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *