INTERNASJONAL YOGADAG

For en måneds tid siden fikk jeg en epost fra den indiske ambassaden i Oslo. De inviterte meg til å være en del av det offisielle åpningsprogrammet når deres feiring av Den internasjonale yogadagen går av stablelen 23. juni.

Mer presis ønsket de at jeg skulle holde en kort tale om yoga under åpningsseremonien, som ledes av ambassadøren til India, og også inneholder en prominent overraskelse. Snakk om ærefullt oppdrag!

Selvfølgelig sa jeg ja.

Uken etter stilte jeg på møte i ambassaden på Frogner, og der møtte jeg de tre skjønne yogalærerne Jenny Vågane, Massimo Barberi og Kamaldeep Banga for første gang. Vi fire har fått i oppdrag å utføre det yogafaglige som skal foregå.

Jenny driver Fri Yoga på Nordstrand, som bla arrangerer Yoga i Frognerparken. Hun har vært med på feiringen av den internasjonale yogadagen siden første gang i 2015, og er ansvarlig for å tilrettelegge yogaprotokollen, som er utsendt fra Indias regjering.

Yogadagen er nemlig en offisiell feiring av den gammelindiske tradisjonen, og arrangeres i regi av India gjennom landets ambassader rundt omkring i verden. Målet er at alle som deltar i feiringen skal gjøre det samme programmet verden over.

Dette betyr at du på selveste St. Hansaften får anledning til å være på en verdensomfattende feiring av den rike yogatradisjonen, vel vitende om at deltakerne i alle land gjør nøyaktig de samme stillingene som deg.

En betydning av ordet yoga er å føre sammen, og du finner neppe en bedre manifestering av begrepet enn å forbinde all verdens yogainteresserte gjennom en tradisjonell yogasekvens utformet av Indias regjering.

Feiringen av Den Internasjonale Yogadagen er helt gratis og foregår på Norges Idrettshøgskole i Oslo, søndag 23. juni fra 10:00-13:00. Alle aldre og nivåer er hjertelig velkomne. Det blir servert vann og andre forfriskninger, men ta med egen matte. Dørene åpner 09:00.

Jeg skal ha en stand i lokalet, så det er bare å komme bort og slå av prat etter at yogatimen er ferdig.

Håper vi sees!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *