5-ÅRSDAG

Stor bildekavalkade under teksten!

Fra artikkelen «Helomvendingen» i ELLE nr 2/2015. Bildet er tatt av Thomas Qvale i november 2014.

Fredag 1. november er det 5 år siden jeg startet opp som yogalærer på ekte. Det skjedde i en liten yogasal i Aviva-bygget på Vindern i Oslo. Tidligere på høsten hadde jeg hatt privattimer hjemme i stua og holdt barneyoga-kurs på Vinderen Skole, men det var først da jeg fant dette lille rommet med plass til 10-12 personer, at jeg begynte for alvor.

I starten satt jeg opp 6-8 klasser klasser pr uke, trykket opp flyers, sendte ut eposter og håpet folk skulle komme. De første ukene dukket et par-tre kjente fjes opp, samt representanter fra venner og familie, men etter noen måneder kom det fler og fler jeg ikke visste hvem var: Venners venner, folk i nabolaget, andre som hadde fått med seg at man nå kunne gjøre vinyasa med en californisk twist på Vinderen.

Klyp meg i armen, tenkte jeg. Og fortsatte å jobbe på. Jeg satt opp flere timer i uka, slik at kundene skulle føle at de hadde et bredt nok utvalg til å kun gå hos meg. Et par av de ivrigste kom 5-6 dager pr uke. Søndag var eneste fridagen min. Det gjelder forsåvidt fremdeles.

Årene gikk og jeg lærte så mye av å følge kundene mines utvikling. Etterhvert fikk jeg en bred forståelse av gjengse skader, ledd-problematikk, ryggtrøbbel og andre plager folk kommer inn med. Det jeg hadde lært i teorien om terapeutisk yoga, spesielt av min eminente kinesiske San Francisco-lærer Cora Wen, fikk praktisk kjøtt på beina.

På grunn av hennes lærdom kunne jeg tilby de som hadde forskjellige greier gående i kroppen mer skånsomme alternativer. De fikk egne modifikasjoner og privat oppfølging inne i gruppetimene. Målet mitt var at alle skulle føle seg sett og ivaretatt. Tror dette er en av årsakene til at så mange har fulgt meg så lenge.

I løpet av disse årene har jeg holdt hus flere forskjellige steder. Men utstyret og mattene er de samme. Mange av de første kundene mine kommer fremdeles, selv om stadig flere nye personer også dukker opp. Dette er folk som kjenner andre som går hos meg, eller som kanskje har lest boka mi eller møtt meg på et event. Og jeg blir oppriktig glad i hver og en som kommer.

5 år er gått, mye har skjedd og selv om mattene og utstyret er det samme, har jeg forandret meg.  Å jobbe med så mange forskjellige folk hver dag har lært meg mye om livet. Mange av oss går gjennom tøffe opplevelser som setter spor. Det lille yogarommet har utviklet seg til å bli et stort felleskap der folk kommer som de er og jobber med seg selv fra det ståstedet de har den dagen.

Sammen lærer vi oss å akseptere både hverandre og tingenes tilstand. Vi soner inn, observerer, slipper taket, tilgir og går videre. Vi lærer å legge ting bak oss, være tilstede i nuet, knytte nye bånd og åpne opp for omverden.

De fem siste årene har gjort meg sterkere. Jeg står stødigere i meg selv og har fått en dypere tro på at det jeg tilbyr til andre er viktig for mange.

Denne styrken skyldes først og fremst alle dere som kommer til meg jevn og trutt. Så tusen takk for 5 utrolige år! Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Fredag 1. November feirer jeg med åpent hus i studio fra kl 17-20. Det blir utdeling av goodie-bags, give aways, spesialtilbud på produkter,  salg av unike varer, smaksprøver på raw food, servering av økologiske juicer  og bobler i glasset til de som vil komme og ta en skål med meg!

Alle er hjertelig velkommen innom – enten du vil være der i 3 minutter eller 3 timer. Ingen forhåndspåmelding nødvendig!

Adressen finner du her. Ring meg for spørsmål på tlf 900 12 024.

Håper vi sees!

Namaste fra Maria

Første nettsiden jeg lagde høsten 2014.
Barneyoga med 1. klasse på Vindern skole høsten 2014. Dét var koselig det!
Floating Savasana på gulvet i den første yogasalen jeg leide på Aviva-huset.
I starten delte jeg salen på Aviva med Cathrine Mathiesen, men vi drev business hver for oss. Min del av denne timeplanen er ganske lik fremdeles, men er heldigvis blitt litt nedskalert på grunn av bedre plass i studio nå.
Hodestående på Operataket med datteren min i bakgrunnen.
Ustrasana ved Flom, sommeren 2015.
Sirsasana i NuBoyana i Bulgaria, yogafilminnspilling for Udaya.com sommeren 2015.
En av lærerne mine fra SF, Sonya Genel, instruerer hodestående i flerkameraproduksjon for Udaya.
Leking etter undervisning i studio på Aviva. Hilde Carling har tatt dette bildet.
Kurmasana hjemme på gulvet i nyinnkjøpte Run&Relax-klær. Ble superglad da Run&Relax postet dette bildet på Instagram og skrev at jeg var en yogalærer folk burde følge med på!
Fra innspillinger av yogafilmer for Webtrening.no 2016. Tør ikke å se på dem nå!
Wild Thing i Tuengen allé.
Wild Thing i første studio.
Første hageyoga. Den er blitt populær!
Barneyoga på Miniøya 2016.
Fullt hjul på toppen av huset vi bodde i i San Francisco. Tilbake 2016.
Astavakrasana på surfebrett i Sonoma county, CA. Sommeren 2016.
Filming for Udaya Yoga i Borovets, Bulgaria, sommeren 2016.
Yogacrewet samlet i studio, Bulgaria 2016.
Fra instruksjonsfilm i hodestående ledet av Sonya Genel for Udaya.com
Min kjære lærer i gravidyoga og grunnlegger av Yoga Garden i San Francisco, Marisa Toriggino.
Cover shoot for boken min, høst 2016. Foto: Oda Berby.
Fotosession for bilder til boken min, 13. september 2016. Oda Berby er fotograf.
Fra fotograferingen av de tekniske bildene i boka mi. Vi holdt på kontinuerlig i 6 timer og tok alle bildene samme dag.
Så glad var jeg da bildene var ferdig. Fotograf Oda Berby tar seg en velfortjent strekk etter å ha skutt nærmere 4000 bilder.
Stylist/makeup-artist Kristina Pilar, meg og Oda Berby etter foto.
En av skissene til coveret på boka, som lenge hadde arbeidstittelen #Yoga her og nå». AD i ELLE, Vibeke Ruud gjorde designet på boka.
Ferdig bok til signering på Pilates Room i Oslo, januar 2017.
Følelsen av å være på trykk i flere magasiner samtidig var helt utrolig, det må jeg innrømme. Her fra bladhylle på Fagernes.
Fra salgsstand på Joy Yoga sin yogafestival i Oslo våren 2017.
Mer filming for Webtrening.no
Teacher Training med Mark Stephens på Hi Yoga. Jeg har lang overkropp, Bashia har lange bein!
Supertakknemmlig for å bli promotert på denne måten på Hi Yoga.
Inspirasjonstur til Firenze med yogalærer Marisa Toriggino høsten 2017.
Datteren min og venninne tok selfie og fikk dette blinkskuddet.
Hodestående foran David i Firenze.
Yoga på brygga i Run & Relax, rett før jeg ble utnevnt til ambassadør for Run & Relax.
Poster for Yogaweekend på Vestlia Resort, Geilo, høst 2017.
Poster for yoga på Piknik i Parken vår 2018.
Åpning av Ru n& Relax Pop Up Shop i Hegdehaugsveien, med Annema Refsnes og Vibeke Klemetsen.
Våren 2018, due møter svane på Bygdøy. Svanen vant!
Photoshoot med Morten Qvale i forbindelse med lansering av bloggen min på ELLE.no, høst 2018.
Workshop i Vinyasa Teknikk på Core Balance, høst 2018.
Nytt design av Anette L’orange for Maria Fürst Yoga, april 2018.
Nytt studio i Holmenveien 1c på Vinderen, høst 2019.
Spennende samarbeid med Mikkel Dahl Lund og hans bedriftsyoga.no
En av mine eldste og mest trofaste kunder, Grethe Tveitnes Iversen, driver butikken i studio.
Planlegging hos den Indiske Ambassaden i Oslo, før Den Internasjonale Yogadagen 2019.
Mer hageyoga høst 2019.
Detox Workshop og spennende samarbeid med Blended Foods, høst 2019.
Lin Strømsheim var på min første yogatime på Aviva. Nå lager hun fete vesker og superkule produkter for Cardsome Cards. Hun går til meg fremdeles, og vi selger disse veskene i studio.
I går var det besøksrekord i studio med 19 personer på samme klasse. Venninnen og kunden min Ina Næss måtte stå på min plass og demonstrere timen mens jeg gikk rundt og instruerte muntlig og justerte.
Fem Stoetzer (tv) og Jannicke Roll (midten) er to av mine viktigste samarbeidspartnere.
Tusen takk for 5 utrolige år! And keep on trusting the Universe!

2 kommentarer

  1. Gratulerer Maria!❤️???‍♀️

    1. Maria Fürst

      Tusen takk, kjære Siri! Så kult at du har begynt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *