YOGAKOLLEKTIV

For halvannen måned siden dukket en vennlig og engasjert jente opp på morgentimen min. Hun hadde bedt om et møte med meg etterpå, og jeg var spent på å høre hva Tracy Heldal ville prate om.

Den 37 år gamle Canadieren fortalte meg at hun og to venninner, norske Abigail Aller og britiske Kristina Mac Lennan, var i ferd med å avslutte yogalærerutdanningen sin og lette etter et sted å sette opp donasjonsbaserte klasser bare for å komme i gang med undervisningen.

De lurte på om jeg kunne være interessert i å leie ut studio til dette formålet, og hva dette ville koste.

Når du jobber som yogalærer vet du hvor viktig det er å få undervisningserfaring fra start, mens materialet er ferskt. Samtidig er det ikke lett for en nyutdannet lærer å få seg jobb på et studio.

Derfor syns jeg det var en veldig kul ide disse jentene, som går under navnet Om Yoga Flow, hadde funnet på: Å kaste seg ut i det, leie et studio, smelle opp noen klasser og la det stå til.

For når du jobber som yogalærer vet du også hvor vanskelig det er å leve av dette. Det er mange om beinet og lønningene er til tider helt uanstendig lave for den harde jobben som faktisk legges ned i undervisningen av en yogaklasse.

Så en av måtene man faktisk kan få det til på, er å drive selvstendig. Ikke være ansatt av noen andre men heller bygge opp en egen kundekrets som betaler rett til deg.

Og dette skal Om Flow Yoga prøve seg på nå, vel å merke i liten skala, i mitt studio.

De har valgt å begynne med 1 time i uka, og foreløpig gått vekk fra ideen om donasjonsbasert betaling, men isteden satt prisen relativt lavt til 150 kroner pr gang.

Hver torsdag kl 17:15-18:30 frem til 19/12 holder Tracy, Abigail og Kristina hver sine 75 minutter lange vinyasa-klasser. Påmelding gjøres via epost til hello@omflowyoga.no

Men: Er du kunde hos meg kan du bruke sesongkort eller klipp for å teste ut timen. Da er det bare å dukke opp 5-10 minutter før.

Jeg anbefaler alle å ta turen, også fordi jeg syns det er bra å støtte uavhengige yogalærere med bein i nesa, hvis uttalte visjon for prosjektet er å gjøre verden til et bedre sted ved hjelp av yoga.

Peace & Love – og lykke til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *