FESTIVALSOMMER

Denne sommeren underviser jeg på Norges Yogafestival og Hvaler Yogafestival. Dette bildet er tatt av Northern Bohemian Photography aka Elisabet Fosse under Movements Arts Festivalen i 2018.

Korona tok kverken på de store musikkfestivalene i sommer, men yogafestivaler blir det heldigvis likevel. Og jeg er så heldig å være invitert med som lærer på to av de flotteste i år: Norges Yogafestival på Nøsen Høyfjellshotell 17. til 25. juli og Hvaler Yogafestival 31. juli til 2. august.

Det er helt spesielt både å undervise og være på yogafestival, og jeg håper du har anledning til å slenge deg med på en av dem!

Norges Yogafestival arrangeres av Alexander Medin, som var med å starte Puro Yoga i Bygdøy Allé og har drevet fengselsyogaprogrammet Back in The Ring. For noen år siden tok han over driften av vakre Nøsen Høyfjellshotell og har utviklet dette til et sted der det nå tilbys unike yogaopplevelser året rundt.

Jeg har aldri møtt den norske «yogalegenden» Alexander Medin tidligere, men ble utrolig ydmyk og glad da han ringte meg i vår og lurte på om jeg ville være med som lærer og foredragsholder på Norges Yogafestival denne sommeren. Egentlig skulle en rekke utenlandske lærere gjeste festivalen, men korona hadde gjort dette vanskelig.

Resultatet er at Norges Yogafestival nå byr på et knippe av Norges beste yogalærere, der jeg foruten herr og fru Medin, anbefaler at du sjekker ut Kajsa Finnstøm og Pernille Bønkan (Ashtanga), Karina Kibsgård (Jivamukti), Michael Larsen (Yogic Arts), Vedran Mihic (Ashtanga og Flow Yoga) og Maja Thune (Terapeutisk Yoga). Pluss alle de andre som jeg ikke kjenner til selv, såklart.

Norges Yogafestival holdes på Nasen Høyfjellshotell 17-25. juli. Jeg er med første halvdel. Bli med på yoga i fjellheimen da vel!

På Nøsen skal jeg undervise 4 klasser og holde foredraget mitt «Om å miste pusten. Og å finne den igjen«. Dette handler om hvordan yoga har gjort meg til en roligere og mindre stressa person, samtidig som jeg snakker om hvordan en yogapraksis generelt virker på kropp og sinn. Og hvorfor yoga virker i det hele tatt. Utgangspunktet er boken min «Yoga – din vei til balanse, flyt og styrke«.

Fredag 17/7 kl 16:00-17:15 starter jeg festivalen med en rolig klasse som heter «Gi Slipp». Her skal vi jobbe med å løsne opp spenninger som kan ha satt seg i hofteområdet på grunn av fysisk og psykisk stress. Målet er å slippe taket i disse. Lørdag 18. har jeg vinyasaklassen «Hjerteåpner» kl 11:00-12:15, der vi skal åpne opp fronten og gjøre bakoverbøyer, med mål om å bygge mot og vekke forståelse – i oss selv og for andre.

Søndag kl 12:30-13:15 blir det foredrag i TV-stua, og kl 16:00-17:15 inviterer jeg deg til en «Ny start», med en dynamisk vridningsklasse som har mål om å rense både kropp og sinn. Min siste dag på Nøsen blir mandag 20/7, og da kan du gjøre armbalanser sammen med meg på vinyasaklassen «Ut og fly». Her jobber vi med å bygge fundamentet til å mestre forskjellige stillinger der man bærer vekt på hendene.

Du finner mer info om festivalen, lærerne, programmet og priser på www.norgesyogafestival.no.

Dette er teltplassen til Hvaler Yogafestival. Den foregår på bilfrie Søndre Sandøy utenfor Hvaler. Du kan også leie hytte, eller bo i båt.

Siste helgen i juli legger jeg ferden, ikke til Færder, men til Søndre Sandø, som ligger omtrent på linje med det kjente fyret i Oslofjorden, bare på Hvaler-siden. Her skal jeg få være med og undervise på Hvaler Yogafestival. Min gode venninne og Jivamukti-lærer Camilla Coucheron arrangerer denne sammen med Malin Norheim, som driver Humle Yoga på Hvaler.

Dette er bare andre året festivalen arrangeres, men den har allerede fått rykte på seg for å være en av Europas mest eksotiske og koselige festivaler, etter at reise-og ekstremsportbloggen Extreme Nomads i fjor satt den på lista over Europas 13 beste yogafestivaler. Bloggen trekker frem muligheten til å slå opp telt og leie hytte på denne bilfrie øya, som noe av det mest unike med festivalen.

Årets program er nettopp satt, og det er et knippe nydelige lærere som skal undervise gjennom helgen. Alexandra Atterbrand, Kelsey Hood, Anita Farstad, Heidi Elisabeth Rydjord og Mariam Stensvik er bare halvparten av gjengen. Jeg skal holde en «Slow Detox Flow» lørdag ettermiddag kl 17:15-19:00 og starte søndagen med en «Energiboost» kl 11:00-12:45.

Gleder meg skikkelig til å være med på denne samlingen! Mer info om program, overnatting, påmelding og priser finner du på www.hvaleryogafestival.no

Det er en helt unik opplevelse å undervise på yogafestival, og jeg gleder meg til både Norges Yogafestival og Hvaler Yogafestival i sommer, selv om smittevernsregeler vil gjøre fysiske justeringer – som du ser her – umulig. Foto: Northern Bohemian Photography.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *