BLI YOGALÆRER I HØST!

Hvorfor skal du ta yogalærerutdanning på Aya Yoga høsten 2022?

Fordi det kommer til å endre livet ditt grunnleggende til det bedre på så mange nivåer.

I fjor høst skjedde det helt utrolige ting i studioet på Aya Yoga. Det var tidlig mandag morgen i august. Jeg var supernervøs. Dette hadde jeg forberedt meg til i over 3 år. Spiren til min første yogalærerutdanning ble sådd allerede da, i samtaler med sjefen på Yoga Garden i San Francisco – der jeg hadde gått selv – om å være satellitt for et prøveprosjekt de hadde på blokka: Å flytte Teacher Trainingen sin over Atlanteren til Europa.

Så kom korona og spente bein på alt sammen.

De fleste studentene som møtte opp ivrige og spente den mandagsmorgenen i august, hadde vært påmeldt til vår lokale variant av Yoga Garden sin veletablerte yogalærerutdanning RYT200 siden 2019. Det var på tide å komme igang.

Første dagen gikk med på bli kjent med opplegget og hverandre. En viktig del av forberedelsene fra min side var å informere om at deltakerne sannsynligvis kom til å knekke sammen litt her og der og ta seg et par turer i kjelleren underveis.

Ikke bare fordi vi jobber intenst med et enormt faglig materiale, men også fordi vi blir tvunget til å gå i oss selv, analysere hvem vi egentlig er, hva vi driver med, mønstre som har satt seg, og hvordan å bryte ut av disse. Vi møter oss selv i døra, og det er ikke alltid bare hyggelig.

Men du verden så lærerikt.

Studentene tok ikke det med kjelleren så veldig tungt. De hang seg mer opp i opplysningen om at de allerede på dag 2 skulle å undervise yoga til hverandre. Det virket skummelt. Men viste seg heldigvis å være morsomt isteden.

En viktig del av yogalærerutdanningen vår er nemlig det pedagogiske. Hvordan bli en god lærer? Hva er det som skal til for å kommunisere på best mulig måte med elevene som står foran deg på matta?

Jeg pleier å minne om at det å undervise yoga handler om å hjelpe folk. Til å bli kjent med kroppen sin. Og til å forstå hvor den er og hva de skal gjøre med den  underveis i yogaklassen.

Å være en god yogalærer handler i hvert fall ikke om å vise hvor «flink» du selv er til å utføre stillingene. Det handler om å se de andre.

Yogalærerutdanningen på Aya Yoga er rik, sammensatt og variert. Vi har et kremlag av gjestelærere som underviser hver sine spesialområder: Anatomi, filosofi, meditasjon, pranayama, historie, ayurveda og chakra-systemet.

I tillegg kalte vi inn suksessfulle lærere til en samtale om hvordan å overleve som yogalærer. Alt for å gi et best mulig bilde av hvor omfattende yoga er og hvor mange veier man kan gå med denne kunnskapen i bånn.

Vi hadde også en audition for nyutdannede lærere fra andre skoler som ønsket å prøve seg hos oss.

Utrolig spennende å se og høre alt sammen!

Men mange tar en slik utdanning for å komme dypere inn i sin egen praksis. For å kunne praktisere hjemme og være sin egen lærer der.

Da er det uansett fint å ha øvd seg på å undervise medstudenter. For man lærer enormt mye om sin egen praksis når man skal bringe den videre til andre.

Høstens opplegg er delt opp i 4 uker over 4 måneder. Uketallene er 34, 38, 42 og 46. Ukene imellom er gode å ha for å fordøye alt det kompliserte materialet vi er igjennom.

Og du kommer til å gå i kjelleren. Flere ganger underveis. Men alle som har sett Kompani Lauritzen vet at det eneste som skjer i den kjelleren er at du lærer masse om deg selv og hvilke enorme ressurser du har. Du er sterkere, modigere og tåler langt mer enn du tror.

Premien er at du går ut av yogalærerutdanningen med et mer bevisst forhold til hvem du er og hva du står for. Forhåpentligvis også med en dypere forståelse og aksept både for deg selv og for andre.

Dessuten er du blitt rå på sekvensering, pedagogikk, verbal instruksjon og fysiske justeringer – i tillegg til å bli vant til å «stå på scenen».

Du kommer aldri til å angre på at du ble yogalærer.

Derfor skal du ta utdanningen jeg leder på Aya Yoga i høst.

Les mer om det praktiske og meld deg på her: https://ayayoga.no/teacher-training-ryt200/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *