OM MEG

Jeg heter Maria Fürst, er utdannet medieviter og har tidligere jobbet som filmanmelder og kulturjournalist, blant annet i Aftenposten, Dagbladet og til slutt 8 år i ELLE.

I 2014 snudde jeg livet mitt på hodet, da jeg valgte å bli yogalærer etter å ha bodd 3 år i San Francisco. Jeg er sertifisert E-RYT500 innen vinyasayoga, og har i tillegg studert terapeutisk yoga, barneyoga, gravidyoga, hotyoga, yogafilosofi og sekvensering.

Jeg startet opp for meg selv i et lite lokale på Vinderen, bygget opp en trofast kundebase, og tok med dem videre til Cama Yoga, som jeg startet opp sammen med Camilla Gjøstøl i 2017. Deretter drev jeg for meg selv igjen noen år. Fra 2020 til 2023 har jeg drevet yogastudioet Aya Yoga på Lilleaker i Oslo, sammen med Grethe Tveitnes-Iversen.

Jeg underviser for det meste vinyasa – som er min favoritt å praktisere selv – en dynamisk og fysisk utfordrende type yoga, nært beslektet med Ashtanga og Jivamukti, men friere i formen. I tillegg holder jeg restorative yogaklasser, som totalt omvendt og handler om avslapning satt i system.

I 2017 ga jeg ut boka «YOGA – din vei til balanse, flyt og styrke», der jeg brekker ned og setter sammen 60 stillinger til 10 ulike sekvenser av forskjellig lengde, som du kan gjøre hjemme selv. Samme år ble jeg utnevnt til ambassadør for det norske yogaklesmerket Run & Relax, noe jeg er fremdeles.

Det var stort å holde min første yogalærerutdanning i 2021. Den ble utført i samarbeid med Yoga Garden i San Francisco, og vi uteksaminerte 10 flotte og forskjellige lærere i november. Jeg er så stolt av å se hva hver og en av de får til i dag. Det var også sterkt å se hvordan de endret innstilling til både seg selv om yogaen underveis.

Yoga har forandret livet mitt totalt. Jeg har beveget meg fra å være en stressa og smånevrotisk tobarnsmor med flyskrekk og høye skuldre, til å bli en relativt avslappet, harmonisk og balansert person.

De siste årene har jeg stått i en langvarig og svært alvorlig situasjon på hjemmebane. Jeg vet at jeg ikke hadde klart å holde meg oppreist gjennom denne fasen dersom jeg ikke hadde hatt yogapraksisen min å lene meg på. Den har gitt meg styrke, mot og stamina til å komme meg igjennom, en dag av gangen.

Som en motvekt til all yogaen jeg praktiserer, drikker jeg vin og jeg må ha kaffe hver dag. Jeg spiser også litt kjøtt (selvom jeg skulle ønske jeg var vegetarianer), det hender jeg snuser og jeg hører ofte på rock. Jeg elsker å danse til langt på natt og går sjelden hjem fra fest før jeg må.

Så herved ønsker jeg deg velkommen til en verden full av motsetninger og overraskelser: Masse yoga og treningstips, men også inspirerende spillelister, litt filosofi og små kulturanalyser – dog alltid forankret i yogafaget.

Namaste!